25/10

Var ute tidigare idag och käkade med en kompis.

Gjorde även Club sandwich nu till kvällen :-P Tillsammans med coca cola, is och citron i ett glas. BÄST!


Smugglare

Haha, man hade använt en katt för och smuggla in knark till fängelset. Det var originellt men det är tydligen inte första gången det har hänt.


On fire

Känns som om jag bokstavligen brinner. Som tur är har jag cola... <3


OMG

Man kan riktigt känna hela världens panik.


Lågenergilampor

Tydligen så ska lågenergilampor kunna ge cancer. Någon som är förvånad?
 
En forskargrupp slår larm om de kemikalier som finns i lågenergilampor. Enligt en studie ger lågenergilamporna ifrån sig cancerframkallande kemikalier när de slås på.
 

"Kemikalierna kan läcka ut som ånga när lågenergilamporna slås på och om kroppen utsätts för ämnena kan det ge upphov till cancer.

Några av de cancerframkallande kemikalierna som påträffats i lamporna är fenol, naftalen och styren. Forskargruppen som står bakom studien avråder från att använda lågenergilampor i närheten av människor.

– Det är viktigt att såna här cancerframkallande ämnen hålls så långt bort som möjligt från den mänskliga miljön, säger Peter Braun, en av de som arbetat med studien, till Daily Telegraph.

Det brittiska hälsodepartementet hävdar dock att lågenergilamporna är säkra och uppmanar inte konsumenterna att ”drabbas av panik”. Sedan EU införde det gradvisa förbudet mot glödlampor har användningen av lågenergilampor ökat kraftigt.

Lågenergilamporna påstås även kunna ge upphov till celldöd. Bland annat sågs ökad oxidativ stress, i motsats till de vanliga glödlamporna"

Källa; Nya dagbladet

 

 

Foto: Flickr/Albert Palmer/CC BY-NC-ND 2.0


Cold. Sooo cold.

Jag fryyyyser. Har i skrivande stund två stickade tröjor på mig och fryser så jag vet inte vad. Samtidigt som jag känner mig som en vandrande fackla pga inflammationerna. Böööööh.

Visar även en bild på hur röda mina kinder är hela tiden. Det syns inte alltid på bild men jag lyckades få en som blev hyfsat verklighetstrogen.

Men nu ska jag gå till en kompis.

 

 


Kronisk inflammation

Nu vet jag varför jag är sjuk så ofta. Jag har tydligen en kronisk inflammation, som även kallas för autoimmun sjukdom där immunförsvaret angriper kroppen istället för och hjälpa den :S

Ett sätt som visar att jag har inflammation i kroppen är att jag blivit röd på olika delar av kroppen. Just nu kinderna och benen som hettar så jag blir galen. Är konstant varm där.

Om kroppens egna försvar inte lyckas stoppa ett angrepp startas en inflammation vilket innefattar att det blir rött och varmt.

Så, ja. Nu har vi löst det mysteriet. Misstänkte dock starkt att jag hade något sådant.

God natt!


3/10

Tjo!
Sitter här och spelar samt följer HV matchen lite. Ignore the score :/
Utöver det har jag allmänt tråkigt så därför tänkte jag skriva här lite.

Jobbar sista dagen imorgon eftersom jag ska flytta från staden till ett nytt jobb. Så, ja... Det är en del som händer framöver sen.

En kompis gjorde samma sak för någon månad sen och flyttade till Sthlm. Härmis som hon är ;) Jag ska visserligen inte flytta till Sthlm men utöver det^^




RSS 2.0